lauantai 9. lokakuuta 2021

Telakointi omaan pihaan

Jo venettä hankittaessa oli päätetty, että ainakin ensimmäiseksi talveksi se tuotaisiin omaan pihaan, jotta sitä olisi siinä helpompi laitella kuntoon ja päivittää omaa silmää ja mieltä miellyttävään asuun. Ja kun ihminen on siinä mielessä sopeutuva eläin, että pystyy löytämään tilanteeseen kuin tilanteeseen itselle sopivan laskukaavan, niin tämäkin päätös saatiin näyttämään joka taloudellisesti perustellulta.

Eli vene auton kyytiin ja keula kohti Ilolaa. Pihalla oli jo soviteltu telakointipukkia paikkaan jos toiseenkin, mutta lopulta se laitettiin kuitenkin samaan paikkaan missä meillä aikaisemminkin oli veneitä talvehtinut.

Veneen pohjaa ei tarvinnut nyt pestä, sillä tarkoituksena oli ottaa vanhat myrkyt kokonaan pois ja vaihtaa tilalle toimivaksi mainostettu myrkytön Hempelin Silic One. Tämä tarkoitti siis parin päivän skrapaamista naamari päässä.

Pohjasta skrapattiin kaikki myrkkymaali pois, mutta hyväkuntoinen tiukasti kiinni oleva primeri ajateltiin jättää uusien primereiden alle. Kuten kuvasta näkyy, joiltain kohdin kuitenkin kokeeksi hiottiin lasikuituun asti eikä vesilinjan alapuolella näyttänyt olevan ollenkaan gelgoatia.

Myrkkyjen lisäksi poistettiin vesilinjan sininen raita, sillä sitä olisi ollut aika mahdoton suojella pohjan maalausprojektin aikana ja haluamme myös nostaa tuota raitaa ylemmäs niin, että punaiseksi tulevan pohjan ja tuon raidan väliin jäisi kapeahko valkoinen raita. Samalla pitää myös katsoa nostettaisiinko pohjan maalausta sekä noita raitoja perän osalta ylemmäs, sillä kuten pohjan leväpeitteestä näkyi, vesilinja on nyt tyhjänäkin kelluneessa veneessä ollut perässä aivan myrkkymaalauksen yläreunassa.